Θέλετε διαμεσολαβητή;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΘΕΟΧΑΡΗΣ, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, L.L.M. (London), Διδάκτορας Νομικής


Ο Δημήτρης Θεοχάρης εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Το 1991 εισήλθε στο τμήμα Νομικής του τμήματος Νομικών και Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Κατά το έτος 1996-1997 αποφοίτησε από το Guildhall University of London, από όπου έλαβε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο (L.L.M.) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, ιδίως στο Δίκαιο της Διαιτησίας και το Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου. To Μάιο του 2015 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών και τη διαμεσολάβηση.

Είναι από το 2009 διαπιστευμένος διαμεσολαβητής (CHARTERED INSTITUTE OF ARBITRATORS-CIArb, με έδρα το Λονδίνο) και πιστοποιημένος διαμεσολαβητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήδη από τις 16-17.20110 και είναι μέλος όλων των σχετικών ομάδων διαμεσολαβητών/διαμεσολάβησης, εθνικών και διεθνών: https://www.linkedin.com/in/dr-dimitris-theocharis-73b2b818/. Τα τελευταία 15 χρόνια, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες της Β. Ελλάδος, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε θέματα, που έχουν να κάνουν με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις διαπραγματεύσεις, την επιχειρηματική και νομική συμβουλή, τη διαμεσολάβηση και τη διαιτησία.

Έδρα του δικηγορικού γραφείου είναι η Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος διορισμένος στον Άρειο Πάγο, με δυνατότητα παράστασης σε όλα τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Μέσω ενός δικτύου συνεργατών, εντός και εκτός Ελλάδας, εκπροσωπεί τους πελάτες μας οπουδήποτε. Πέρα από τη κλασσική δικηγορία, προσφέρει συμβουλευτικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, έχοντας συμμετάσχει σε εμπορικές διαπραγματεύσεις ανά την Ευρώπη αλλά και σε δικαστικές αντιδικίες στο εξωτερικό, μέσω ενός δικτύου νομικών συνεργατών σε διάφορες χώρες.

Έχει συμμετάσχει σε δικαστικές διαμάχες, διαπραγματεύσεις και διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα, την Ευρώπη (Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Ιταλία κλπ) και το Ισραήλ. Οι τομείς των δραστηριοτήτων του είναι το εμπορικό και το αστικό δίκαιο, η συμβουλευτική δικηγορία και οι διαπραγματεύσεις, η διαιτησία και η διαμεσολάβηση, οι κατοχυρώσεις σημάτων, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, οι συμβάσεις δικαιόχρησης - franchise, η εξυγίανση επιχειρήσεων, οι εξαγορές, τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, η σύσταση Μ.Κ.Ο., οι φορολογικές, ποινικές και εργατικές υποθέσεις καθώς και η διαχείριση ακινήτων.

Διδάσκει τεχνική διαπραγματεύσεων και μεθόδους διαμεσολάβησης στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.
Είναι εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.
Από το 2000 έχει συμμετάσχει, διοργανώσει και ομιλήσει σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, Ενδεικτικά τα σεμινάρια, που έχει συμμετάσχει, ως ομιλητής:
i. Διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Θεωρία και πράξη, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, το χρονικό διάστημα 18-19.11.2009.
ii. Διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις», που έγινε στον Πειραιά σε συνεργασία με το Jams ADR Center, το χρονικό διάστημα 28-29.05.2010.
iii. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010 και των εκτελεστικών αυτού διαταγμάτων», που έλαβε χώρα στο Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Κιλκίς στις 25.01.2012.
iv. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Ο ρόλος των δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010», που έλαβε χώρα στην Κατερίνη, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Κατερίνης στις 29.02.2012.
v. Συμμετοχή ως ομιλητής στην εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση με θέμα: «Ο ρόλος των δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση υπό το πρίσμα του Ν. 3989/2010», που έλαβε χώρα στο Βόλο, υπό την αιγίδα του Δ.Σ. Βόλου στις 02.03.2012.
vi. Eισήγηση σε ημερίδα, που διενεργήθηκε στη Εθνική Σχολή Δικαστών το Μάρτιο του 2013, προς ενημέρωση την υποψηφίων δικαστών για το θεσμό της διαμεσολάβησης.
To έτος 2014 συμμετείχε στο εργαστήριο διαπραγματεύσεων (Mediation Workshop) του Πανεπιστημίου του Harvard.
Η διδακτορική του διατριβή πάνω στα Μέσα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τη Διαμεσολάβηση εκδίδεται σε βιβλίο εντός των ημερών.
Έχει συγγράψει άρθρα για τη διαμεσολάβηση και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό ΕΝΩΠΙΟΝ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο περιοδικό ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο περιοδικό στο περιοδικό ΑLLPACK, στον ιστότοπο www.diamesolavisi.com
Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα άπταιστα και την γαλλική καλά.

 

Δείτε επίσης το προφίλ του στο Linkedin